ערעור על פסק דין אזרחי
פסק דין הוא ההחלטה הסופית המתקבלת בבית המשפט בדיון על תיק כלשהו. עם זאת, אם הנאשם מרגיש שלא נעשה עימו צדק זכותו להגיש ערעור על פסק דין כך שהתיק יידון בערכאה הגבוהה יותר. אם המשפט נערך בבית משפט שלום הוא יעבור לדיון במחוזי, ואם נערך במחוזי, ערעור על פסק דין יעביר את הדיון בו לעליון. לעיתים ערעור על פסק דין נעשה פעמיים, גם על החלטת בית משפם שלום וגם על החלטת בית משפט מחוזי (אם כי זהו ערעור ברשות: יש לקבל את אישור בית המשפט על הגשתו) כך שאם אתם בטוחים בצדקתכם- יש מה לעשות. אנו במשרד עו"ד אלגלי ויצמן מתמחים במשפט הפלילי כולל בייצוג בערעור ונעמוד לרשותכם.
ערעור על פסק דין בעקבות טעות משפטית
חשוב להדגיש: ערעור על פסק דין אינו פותח את התיק מחדש. המשפט לא יתנהל שנית בערכאה הגבוהה יותר. גם לא אמורות להיות מוצגות בדיון החוזר עובדות או ראיות שלא הוצגו קודם. מטרת ערעור על פסק דין היא להצביע על טעות משפטית שנעשתה בקביעת פסק הדין. טעות זו יכולה למשל להיות התעלמות מראיה שהוצגה וקביעת פסק הדין כשהוא סותר את אותה ראיה. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא שביצוע פסק הדין אינו נדחה אוטומטית כי הוגש ערעור על פסק הדין. כדי שביצוע פסק הדין יעוכב יש להגיש על כך בקשה נפרדת.
לערער על פסק דין רק עם עורך דין מומחה
אם ייצוגכם בבית המשפט צריך להתבצע על ידי עורך דין בעל ניסיון רב, הדבר נדרש עוד יותר כאשר מוגש ערעור. כדי שהסיכוי לקבלת ערעור על פסק הדין יגדל, חייב עורך הדין להיות בקיא בכל סעיף וסעיף בחוקים הקשורים לתיק וגם לבחון היטב את חומר החקירה הקיים מול השימוש שנעשה בו בבית המשפט- האם אין דבר שפסק הדין התעלם ממנו ולאותה ראיה ישנה משמעות בפסיקה. אם הואשמתם בעבירה כלשהי שלא בצדק הצעד הבא הוא ערעור על פסק דין כשלצידכם עורך דין מנוסה ומומחה בתחום העבירה. אנו במשרד עו"ד אלגלי ויצמן עומדים לרשותכם לצורך הערעור אך כמובן לכל מטרה אחרת הנוגעת בתיק.